menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övriga produkter REA Beställning

  Säkerhet


Namnloes-2.jpg

mcmurdo-2.jpgMcMurdo Fast-Find 220 PLB (Personal Locator Beacon) Personlig nödsändare. För vandraren, äventyraren, seglaren, piloten, skogsarbetaren... ja för alla som befinner sig i områden där andra 220.jpgmöjligheter till kommunikation är svåra eller utsätter sig för risker, är en liten personlig nödsändare en trygg investering. McMurdo Fast-Find sänder nödmeddelande via Cospas-Sarsats satellitsystem som fungerar jorden runt. När den aktiverats sänder den sin unika identifieringskod och satellitsystemet kontaktar direkt lokala räddningsstyrkor.

McMurdo Fast-Find PLB aktiveras manuellt och sänder nödmeddelande på 406 MHz till satellitsystemet Cospas-Sarsat. Se

filmen nedan till höger hur det går till att aktivera

PLB'n. Fast-Find 220, som säljs i Sverige har inbyggd GPS. Med inbyggd 50-kanals GPS sänds exakt position direkt och räddningsstyrkorna hittar dig snabbare. Fast-Find 220 är mycket liten och har ett lågt pris. Oavsett modell sänder de även på 121,5 MHz som är den frekvens som räddningsstyrkan kan pejla in. Fast-Find PLB 220 svensk manual.

PLB registreras personligt och registreringen måste uppdateras med aktuella uppgifter vartannat år. Det behövs inget tillstånd eller abonnemang att inneha en PLB. Läs gärna mer om PLB / filmnödsändare på följande myndigheters hemsidor:

Sjöfartsverket. Ny rutin fr o m juni 2017 om registrering och uppdatering av PLB.

PTS (Post- och Telestyrelsen).

MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap). Ansvarig myndighet i Sverige.

Levereras med flytfodral, halsrem och universalväska. Mått: 106x47x34 mm. Vikt: 150 g.

Pris: 2 980:-


BasicNature-Powerbank-20.jpgBasicNature_Logo-2.jpgBasicNature Powerbank 20 erbjuder kapacitet på 20.000 mAh. Upp till 4-5 gånger laddning av en smartphone är möjlig. Tilläggsfunktionen Qi "trådlös laddning" möjliggör trådlös laddning via induktion (endast möjligt med Qi-kompatibla enheter). Det robusta och stänksäkra huset skyddar Powerbanken från skador (IPX5). Kontaktdonen är skyddade mot fukt och damm med ett silikonlock. Enheten kan laddas via Micro-USB eller via solenergi. Dessutom är en ljus LED-skärm med en brinntid på upp till 15 timmar inbyggd. En slinga gör det möjligt att hänga upp powerbanken i tältet eller fästa den på ryggsäcken under dagen så att batteriet kan laddas medan vandring. Statusvisningen i procent visar laddad status. Energin lagras i ett högkvalitativt litiumpolymerbatteri med lång livslängd. Mått: 176x95x28 mm. Vikt: 560 g.

 

Specifikation

- 3 standard USB-utgångar med 1 x 1A och 2 x 2A

- Utgång trådlös 5V / 1A

- Ingång 1 x Micro-USB

- Litiumpolymerbatteri, utgång Max .: 5V / 2000 mAh

- Solpanel 5V, 300 mA

- Laddningstider USB ca 5 timmar / sol ca 50 timmar

- Ungefär. 4-5 mobiluppladdningar möjliga

- ljus LED-skärm 500 lm (upp till 15 timmars brinntid)

- dimbar med 3 ljusnivåer

- visning av batteristatus

 

Pris: 640:-


Orbiloc_logo_color.jpgOrbiloc-miljoe.jpgOrbiloc Outdoor Dual är en danskproducerad kvalitetslampa för säkerhet och markering för att göra dig synlig för andra. Perfekt för kajakpaddling, dykning, spårning, vandring och löpning. Även som markering på din hund. De många fästmöjligheterna gör det enkelt och säkert att fästa ljuset på remmen på din kajak, din dykutrustning eller runt Orbiloc-white-outdoor-dual-2.jpgarmen själv. Du kan också använda den som markering för ditt tältläger, ditt redskap eller en fast punkt. Vattentät ner till 100 meter i 1 timme (IPX8).  Modern, platt och strömlinjeformad design. Olika tillbehör gör det enkelt att byta mellan olika fästanordningar. Tål en belastning på 100 kg och är extremt tålig mot tryck och slag. Linsen ger 270 ° ljusbild, vilket gör att ljuset syns från många riktningar och är synlig från ett avstånd på 5 km. Ljusbilden kan ändras från fast eller blinkande sken. Testad i extrema miljöer och tål temperaturer från -40 C till 50 C. Storlek: 48x30x24 mm med gummiband. Vikt: 21 gram. Batteritid: Stabil: 100 timmar, Blinkande: 250 timmar. Batterier: 2 x CR2032. Färger: Gul, Röd, Blå, Grön och Vit. Vitt sken finns i lager övriga färger är beställningsvara.

Orbiloc Outdoor Dual Safety Light levereras med Orbiloc karbin, Orbiloc Gummirem,  Orbiloc Buckle och batterier.

Pris: 290:-

orbiloc_service_kit_LR-500x500.jpgOrbiloc Service Kit innehåller 1 st O-ring med silicon och 2 st CR2032 litium batterier.

Pris: 70:-


Felxtailgear-logo-black.pngFlextailgear_Helio_blue.jpgFlextailgear Helio är en liten och praktisk LED lampa som kan användas för olika ändamål t ex positionsljus, tältlampa, ficklampa. Uppladdningsbart batteri, kan anslutas direkt till Power bank. USB kabel ansluts i lampan med Type-C (samma som mobiltelefon). Reglerbar ljusstyrka samt blinkande ljus. Lampan kan hängas i bygel och i medföljande karbinhake (40 mm) samt direkt på plåt då botten på lampan är magnetisk. Genererar 220 lumen. Drifttid: ca 10 timmar beroende på ljusstyrka. Storlekt: 30x38x48 mm. Vikt: 40 g. Färg: Blå.

Pris: 230:-

YouTube_logo.png


Glowstick_roed.png

BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature Glowstick / Ljusstav. Klassikern för positionering, signalering, för nödsituationer, fester eller bara camping och friluftsliv. Ljusstaven fungerar också under vatten och under de värsta förhållandena. Det är alltid en höjdpunkt under nattpromenader eller i lägret att markera rutter och hinder. Glödpinnen lyser väldigt starkt i ungefär en 30 min, sedan ljust i 2 timmar och sedan svag ljus i cirka 10 timmar. Längd: 145 mm. Diam: 16 mm. Vikt: 24 g. Färg: Röd.  

Pris: 15:-


Handbloss-roed.jpgAbatross_logo.pngAlbatross handbloss. Nödsignal med rött sken, som används i nödsituation. Storlek: 25x235 mm. Vikt: 195 g. Brinntid: 60 sek.

Åldersgräns 18 år. Kan inte skickas i paket. Beställningsvara.

Pris: 160:-


ClickHeat.jpgQlickHeat. Handvärmaren när du behöver extra värmetillskott frusna dagar eller som en säkerhetsdetalj vintertid. Värmen genereras av en kemisk reaktion så det behövs inga batterier eller elektricitet av något slag. Så länge dynan är förseglas förblir energin inuti och slits aldrig ut.

Med bara ett klick på en knappen, värmer ClickHeat direkt temperaturen upp till 54 C och som varar upp till 90 minuter. ClickHeat består av formel, natriumacetat. Detta är en kombination av salt och vatten. Den är giftfri, icke brandfarlig och helt säker. Samtliga produkter är återanvändbara genom att placera ClickHeat i kokande vatten i några minuter och den kommer att återgå till sin fulla uppvärmningsförmåga, klar att användas om och om igen (se video). Mått: 75x75x10 mm. Vikt: 70 g. Levereras i förpackning om tre värmedynor.

Pris: 190:-


Flytkropp.JPGFlytkropp ger kajaken, kanoten eller båten extra flytkraft. Mått: 98x35 cm. Omkrets: 73 cm. Vikt: 400 g. Färg: Ljusblå och Vit.

Pris: 80:-


Outlife_logo-2.pngoutlife-paddelflottor-uppblasbar.jpgOutlife paddelflottör uppblåsbar med stor volym för att förenkla självräddning. Flottören används för att stabilisera kajaken och underlättar för dig att komma upp i kajaken igen efter att du hamnat i vattnet. Flottören flyter och fästs på paddelns ena blad. Paddelns andra blad sätts sedan under kajakens däckslinor, vilket stabiliserar kajaken och tillåter dig att enkelt ta dig upp igen utan att tappa balansen. Outlifes uppblåsbara paddelfottör har två luftkammare för extra säkerhet och tar mycket liten plats då den inte används. Den är försedd med snabbspänne med inbyggd visselpipa och konstruerad med rejäla dräneringshål. Den fungerar även som en skön huvudkudde på natten under turpaddlingar.

Pris: 400:-


Outlife_logo-2.pngoutlife-paddelflottor-fast-2.jpgOutlife paddelfottör fast. Paddelflottörens huvudsakliga syfte är att användas för att stabilisera kajaken om man skulle behöva ta sig upp i den från vattnet, men den kan även användas som skydd när du drar upp din kajak på land, som skönt sittunderlag eller ha som huvudkudde. Flottören har en skumkropp. Smidigt då den är färdig för användning och ej behöver blåsas upp. Spänns lätt fast på kajaken i dess däckslinor.Specifikation

- Extra stor volym för en stabilare självräddning

- Reflexer fram, bak och ovan

- Extra robust material på ovansidan för att kunna användas som kajakskydd

​kontrasterande färger för bästa synlighet

- Två separata fickor för att paddeln ska kunna monteras från båda sidor av kajaken utan       att man behöver ta loss flottören från kajaken och därmed få en extra sak att hålla ordning på.

- Två visselpipor

- Avrundade hörn för att paddeln ska så lätt som möjligt glida in i sitt fack samt så blir flottören mer "ett" med kajaken.

- Flottörens stora ficka har dessutom dräneringshål. 

Pris: 400:-


nookie_hjaelm.jpgNookie-logo.jpgNookie Centre Hjälm har en robust polyetylenskal med stoppning på insidan EVA slutna celler. På insidan kan du enkelt göra justeringar för olika huvudstorlekar mellan 50-60 cm. Godkänd enligt CE EN1385. Vikt: 540 g. Färg: Gul.

Pris: 490:-


Kastlina_15m.jpgKastlina i påse med instruktion, reflex och handtag för den nödställde. Flytande 8 mm lina med reflexinslag. Linans längd: 15 m. Vikt: 380 g

Pris: 220:- 


HMG_raeddningslina.jpgHMG_logo_2.pngHMG kastlina. Ultralätta kastlinan designad för att vara lätt och bäras som midjebälte. Fodralet tillverkad i Dyneema® och linan i Spectra Core, Polypropylene Sheath, som flyter. Vikt: 466 g. Linans längd: 20 m. Klicka på bilden och se filmen.

Pris: 1 200:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature-Ultralite-Bivy.jpgBasicNature Ultralite Bivy. Vind- och vattentät film reflekterar 90 % av kroppsvärmen. Det är kraftigare än en räddningsfilts folie och på grund av sin sovsäcksform passar den också bättre för en akut bivack. Ultralite Bivy bör ingå i varje första hjälpen-kit eller som extra skydd mot kyla. Mått: 213x91 cm. Packstorlek: 7x8 cm Vikt: 108 g.

Pris: 230:-


HMG_logo_2.pngHMG_groundcloth.jpgHMG Ground Cloth för minimalistiska vandraren, som gillar att sova under bar himmel men vill ha markskydd från fukt, lera och smuts. Perfekt för äventyrare ständigt på resande fot och behöver snabbt skydd mot dåligt väder tillsammans en tarp. Tillverkad av 100% vattentät Dyneema® Composite Fabric. Fästpunkter i ändarna och på mitten för att förankra marksydde så att den inte blåser bort. Mått: 132x244 cm. Vikt: 107 g. Färg: Grön.

Pris:- 1 800:-


Saekerhetslina_Paddel_Outlife.jpgOutlife_logo-2.pngOutlife säkerhetslina för paddel av elastisk gummilina som fästes i paddel med kardborrefäste/karbinhake och i kajaken med karbinhake av plast.

Pris: 70:-


kajaksport-paddle-leash-pro.jpgKajaksport_logo.pngKajakSport säkerhetslina Pro. Stark och pålitlig säkerhetslina för professionellt bruk. Säker däck boll fästsystem för däckslinor och praktiskt kardborrband för fäste i paddel. Lätt och enkelt med snabbkopplingssystem, som kan användas under tuffa förhållanden och som inte lossnar av misstag. Tillverkad av 4 mm gummilina. Längd: 1 m. Vikt: 22 g.

Pris 115:-


Saekerhetslina.jpgFEATHERCRAFT-logo-3.JPGFeathercraft säkerhetslina fäster du i kajaken så att du inte kan skiljas från den vid en eventuell kapsejsning. Den kompakta packpåsen rymmer ca 4,5 meter plattband. Ena änden av bandet är fäst i kajaken. Den andra änden är ansluten till antingen ett midjebälte eller till flytväst. Säkerhetslinan rekommenderas särskilt till sit-on-topkajaker. Om du går runt i hårt väder har du inga möjlighet att simma ikapp en kajak som driver iväg. Koppla alltid från säkerhetslinan om du ska surfa in mot land för att undvika att fastna.

Pris: 300:-


nookie_bokserlina.jpg

Nookie-logo.jpgNookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Nookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Pris: 380:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature_Karbinhake.jpgBasicNature karbin tillverkad i aluminium. Användbart om du vill säkra utrustningen vid kajakpaddling eller på ryggsäcken mm. Levereras i förpackning om två. Mått: 76x7 mm. Färg: Blå.

OBS! Ej avsedd för klättring!

Pris: 90:-


HMG_logo_2.pngHMG_CARABINER.jpgThe flat micro D-carbiner. Denna lilla karbinhake är användbar för många ändamål. Tillverkad i aluminium och stål. Mått: 40x25x2 mm. Vikt: 3 g.

OBS! Ej avsedd för klättring!

Pris: 25:-


Nite-Ize-Logo-2.jpg.pngSB3-03-01_front_BULK1.jpgSB4-03-11_front_BULK1.jpgNite Ize Gear S-Biner med två grindar. Karbinen är tillverkad i rostritt stål. För att säkra, koppla ihop eller organisera alltifrån nycklar till utrustning.

OBS! Ej avsedd för klättring!

Storlek

#2: 51x22 mm. Klarar 4,5 kg. Svart. Pris: 25:-
#3: 67x29 mm. Klarar 11,3 kg. Svart. Pris: 35:-
#4: 89x38 mm. Klarar 34,0 kg. Svart. Pris: 45:-

#4: 89x38 mm. Klarar 34,0 kg. Silver. Pris: 45:-


Nite-Ize-3-S-biner-2.jpgTre-pack av ovanstående S-karbiner #2, #3 och #4. Svart.

Pris: 95:-


Aqua-Bound BilgeMaster: High-Visibility, High-Volume PumpAqua-Bound BilgeMaster Pump. Länspump för dränering av kajaken. Utflöde både vid upp- och nerdrag. Flytkropp runt skaftet. Rostfri kolvstång. Ögla för säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Längd: 53 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 43 cm.

Pris: 390:-


Nyhet 2021

Kajaksport_logo.pngkajaksport-lanspump.jpgKajaksport Länspump. Hjälper dig att tömma vatten ut sittbrunnen. Kläm enkelt fast pumpen mellan knäna så att nedre änden på pumpen står i vattnet. Pumpa sedan ut vattnet med en hand. Pumpen har stor kapacitet och skumytan gör den lätt och bekväm att klämma fast med benen. Flytkropp runt skaftet. Rostfri kolvstång. Ögla med säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Längd: 48 cm. Vikt: 300 g.

Pris: 320:-


Oeskar.jpgÖskar. Mått: 195x135 mm. Vikt: 210 g. Volym: 1,5 L. Färg: Blå.

Pris: 40:-


Ankare, dragg. Hopfällbar, med snabbkoppling. Galvaniserad. Mått: 18 cm lång och 17 cm bred. Vikt: 0,7 kg.

Pris: 60:-


visselpipa_kompass2-3.jpgVisselpipa med kompass är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja

etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Grå.

Pris: 45:- 


Outlife_logo-2.pngoutlife-visselpipa.jpgOutlife visselpipa. Visselpipa är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Röd.

Pris: 30:-


Visselpipa är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Svart.

Pris: 20:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature_taendstaal.jpgBasicNature Firesteel. Du kan tända vilken eld som helst med detta eldstål. Gnistor med upp till 3000 ° C antänder grill, lägereld eller gaskök. Eldstålet är helt okänsligt för fukt, faller inte under transportföreskrifterna för farligt gods. Tändstålet räcker upp till 10.000 slag. Storlek: 95x20x15 mm. Längd magnesiumlegeringsstaven: 65 mm. Vikt: 45 g.

Pris: 120:-


GearAid-Logo-red.jpgGearAid-Kotu-Tanto.jpgGearAid-Kotu-Tanto.jpgGearAid Kotu Tanto Knife är byggd för överlevnad och har ett fast blad och knivslidan som enkelt monteras i bältet eller på utrustning för att vara lätt tillgänglig. Knivens design gör den användbart för jakt och fiske. Titanbelagt blad i tantostil har både raka och räfflade kanter. 420-rostfritt stålblad är utrustat med en robust glasbrytare i ena änden vilket gör den till en perfekt överlevnadskniv. Inkluderar en flasköppnare på handtaget. Mått: 146x32 mm. Bladlängd: 76 cm. Vikt: 204 g.

Pris: 340:-


Morakniv_logo.jpgMorakniv_Eldris_S.jpgMorakniv Eldris S är kniven som är smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, bladet är 2 mm tjockt och 59 mm långt. Totallängd 143 mm. Det fasta bladet ger både styrka och säkerhet i varje skär. Bladet är tillverkat av 12C27, ett högkvalitativt svenskt rostfritt stål. Storleken på bladet passar många situationer du möter på vandringen, campingturen eller under jakten. Ett säkert grepp uppbyggt av två olika polymer och klicklås gör kniven säker att hantera. Perfekt för både nya och mer erfarna äventyrare. Eldris kit tar dig till nästa nivå. Paracord-snöret gör det möjligt att hänga kniven runt halsen och sekundärlåset gör att kniven fixeras säkert i knivslidan. Dessutom ingår ett tändstål som matchar knivens storlek och som är perfekt när det är dags att tända lägerelden. Färg: Blå.

Pris: 320:-

YouTube_logo.png


Swedish-firesteel-2.0.jpglightmyfire_logo.pngLight My Fire Fireknife. Med Swedish FireKnife i ryggsäcken har du alltid tändstålet nära till hands. Den praktiska kniven är tillverkad i samarbete med Mora och är en färgglad variant av den klassiska morakniven men tändstålet integrerat i skaftet. För att få gnistor drar du bara baksidan av kniven över tändstålet. Skaftet i friktionsrikt gummi ger ett bra grepp och säker hantering. Knivbladet ovankant är specialslipad för att fungera så bra som möjligt med tändstålet.

Så här fungerar tändstål:

- Skrapa av färgskiktet på din nya tändstål med baksidan av knivbladet.

- Dra baksidan av knivbladet ner över tändstålet. Gnistorna sköter resten!

YouTube_logo.png

Detaljer:

- Profilslipat blad.

- Skapar en gnista med 2980 °C som enkelt tänder friluftskök, papper, torrt gräs, näver     eller annat fnöske.

- Handtag i friktionsgummi för ett fast och bra grepp.

- Fungerar i vått som torrt, i kyla eller värme.

- Tändstålet håller för ca 3000 användningar.

Material:

Egg: Härdat Sandvik 12C27 rostfritt stål. Handtag: TPE-gummi. Swedish FireSteel®: Magnesiumlegering. Mått: 225x45x38 mm. Vikt: 94 gram. Färg: Orange.

Pris 330:-


Nyhet 2021

HMG_logo_2.pngHMG-ansiktsmask-svart.jpgHMG ansiktsmask är konstruerad med en interlockmikro polyester med en hudvänlig DWR (slitstark vattenavvisande) beläggning. Interlock mikro polyester har den tätaste tillgängliga vävningen, den slätaste ytan och en fantastisk känsla mot huden. Säljs i förpackning om 5 st. Färg: Svart.

Pris: 210:-


Nyhet 2021

Ortlieb_firstaidkit_regular.jpgOrtlieb First-Aid Kit. Ett måste för olika typer av utomhusaktiviteter t ex vandring, cykeltur eller paddling. Första hjälpen-kit hjälper dig att ta hand om små skador direkt på plats och göra ett viktigt bidrag till första hjälpen vid större skador medan du väntar på professionell hjälp.Tack vare det vattentäta fodralet och rullstängningen förblir satsens innehåll rent och torrt oavsett väder och miljö. Varje sats innehåller praktiska fästen som gör det möjligt att fästa den på bältet, cykelsätet och ryggsäcken. Mått: 12x11x8 cm. Volym: 0,6 L. Vikt: 180 g. Färg: Röd.

Ortlieb_firstaidkit_2.jpgFörsta hjälp innehåller:

- 1 första hjälpen broschyr

- 1 par operationshandskar

- 2 paket med första hjälpen

- 5 m tejp

- 1 set gipsremsor

Pris: 360:-


imagesCAXXBAZK.jpgCederroth första förband Liten. 1 st Specialkompress 8x12 cm

och 1 st Elastisk binda 6x300 cm.

Pris: 10:-


Snögg förbandsutrustning . Självhäftande förband fastnar ej i sår, hår eller hud. Vått förband kan läggas på våt yta. Porösa. Antiseptiska. Hudvänliga. Förstahjälpen MINI är en enkel förbandssats med det mest för förbansläggning. I återförslutningsbar plastpåse finns: 1 st Fingerförband 6x100 cm, 1 st Allförband 9x100 cm, 1 st Häftgas 2x250 cm, 1 st Elasto 6x100 cm och 6 st Plåsterstrips. Förpackningens storlek: 20x12x5,5 cm.

Pris: 50:- 

©2021 Avanza Kayak & Outdoor