menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övriga produkter REA Beställning

  Tält / Hammock / Tarp


Nordisk_logo__black.jpgNordisk Telemark 2 LW har vunnit flera priser för sin tekniska och extrema lättviktskonstruktion.Trots strävan efter lägsta möjliga vikt så det finns inga kompromisser på funktion eller komfort. Innerficka, ventilation genom ventiler, lätt justerbar staglinor, magnet stängning och hörnstolpar, som kan omvandla dörren till en tarp. Den tekniska konstruktionen och valet av förstklassigt material och komponenter har gjort Telemark 2 LW till en av de mest avancerade tält i världen. Inner- och yttertältet är sammankopplade vilket underlättar uppsättning av tältet. Vikt: 950 g. Färg: Grön och Mörkröd.

Nordisk-Telemark2-ULW-maatt.png

Nordisk-Ttelemark2-ULW.jpgTelemark2_LW_sepc.jpg

Pris: 5 200:-


Nordisk_logo__black.jpgNordisk Oppland 3 är ett rymligt och lätt (3 300 g) 3-mans tunneltält med stor absider. Goda ventilationsmöjligheter finns med en liten meshpanel i fotändan och stängbar meshpanel i innertältsöppningen vilket ger bra ventilation. Även med tre personer inne finns det stort utrymme att förvara utrustnig och för matlagning. Den aerodynamiska tunnelformen klarar hög vindstyrka och är mycket lätt att sätta upp eftersom inner- och yttertältet är sammankopplade. Färg: Grön.

Nordisk-Nordland3.jpg

oppland-3_maatt.jpg

Opplan3_spec.jpg

Pris: 5 700:-


HMG_logo_2.pngHMG Dirigo 2 är ett 3-säsongers enväggstält för 1-2 personer, tillverkad av en blandning av fem olika Dyneema®-kompositvävar, som är placerade på olika delar på tältet för att erhålla bästa funktionellitet, viktförhållanden, vattentäthet, andningsförmåga och långsiktig hållbarhet. Detta 100% vattentäta väv eliminerar behovet av separat ytertält. Den starkaste väven i världen gör att du kan sätta upp Dirigo 2 utan extra golvskydd. Du använder båda vandringsstavarna t ex Leki Sherpa Lite XTG som tältstänger på var sin sida av tältöppningen, undviker du onödig vikt. Mått invändigt: 132x229 cm. Höjd: 115 cm. Packstorlek: 31x20x15 cm. Innermått. Vikt: 794 g (exkl vikt för tältstänger och tältpinnar). Färg: Vit.  

HMG_DIRIGO2.jpg

Egenskaper

- Enkelt att resa. Två ingångar med absider för packning.
- Meshpanel vid ingång, fot- och huvudändan för bästa ventilation och minskad kondens.
- Plats med två vandringsstavar (125 cm) och åtta tältpinnar (ingår ej).
- Reflekterande fästpunkter.
- Invändig näthängande stuvficka.
- D-ringar invändigt för montering av klädstreck.
- Alla sömmar är tätade.
- XL packpåse.

Pris: 9 500:-


HMG_logo_2.pngHMG_DIRIGO2-STAKE-KIT.jpgHMG tältpinnar. Lätta och starka tältpinnar tillverkade i 7075-T9 aluminium. Längd: 20,3 cm. Diameter:  0,9 cm. Vikt: 12,7 g. Säljs i förpackning om 8 st.

Pris: 320:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature-taeltpinne-Y-format-2.jpgBasicNature Y-Stake. Mycket lätt och robust tältpinne tillverkad i härdad aluminium. Y-form med reflekterande ögla. Levereras i förpackning om 5 st. Längd: 18 cm. Vikt: 14 g. Färg: Röd.

Pris: 120:-


Keith-titanium-logo.jpgKeith-titanium-taeltpinne.png

Keith tältpinne i titan/aluminium från Keith. Mått: 0,8x10x10x185 mm. Vikt: 9,5 g.

Pris: 35:-


HMG_logo_2.pngHMG_groundcloth.jpgHMG Ground Cloth för minimalistiska vandraren, som gillar att sova under bar himmel men vill ha markskydd från fukt, lera och smuts. Perfekt för äventyrare ständigt på resande fot och behöver snabbt skydd mot dåligt väder tillsammans en tarp. Tillverkad av 100% vattentät Dyneema® Composite Fabric. Fästpunkter i hörnen och på mitten för att förankra marksydde så att den inte blåser bort. Mått: 132x244 cm. Vikt: 107 g. Färg: Grön.

Pris:- 1 800:-


mosquito_hammock_logo-2.jpg

Mosquito Expedition Hammock är tillverkad i ventilerande polyesterväv med två lager väv i botten för placering av liggunderlag vid övernattning under kalla förhållanden. Myggnät i ovandelen och längs med ena långsiden finns ett tvåvägs blixtlås för bekväm in- och utgång i hammocken. I hängmattan finns en packficka för småsaker och en längsgående lina för upphängning av ficklampa mm. I båda ändarna finns plattband för upphängning. Hängmattan kan med fördel kompletteras med en tarp. Hängmattan klarar personer med längd upp till 213 cm och med en vikt på 113 kg. Mått hängmatta: 300x125 cm. Mått packpåse: 10x10x30 cm. Vikt: 1,1 kg. Färg: Mörkgrön med orange packpåse.

Länkar (PDF):

Moteringstips

Intressant artikel i SvD om hängmattor

mosquito_expedition_hammock-4.jpg

Mosquito Tarp är tillverkad av vattentät nylonväv (200T) med sex fästpunkter för nylonlinor, som medföljer. På undersidan av tarpen finns även fästepunkt för myggnätet för att undvika att vatten rinner längs med linan in i hammocken. Tarpen kan användas med fördel tillsammans med hammocken eller fristående. Mått tarp: 300x230 cm. Vikt: 0,5 kg. Färg: Mörkgrön.

mosquito_tarp-3.jpg

Pris: 1 500:- (ord pris 1 750:-). Komplett hammock och tarp


Nordisk_logo__black.jpgNordisk-Voss-9-tarp.jpgVoss 9 PU Tarp från Nordisk är en hållbar och mångsidig tarp som kan användas som fristående skydd för sol, regn och blåste eller som extra skydd till tältet eller hängmattan. Tarpen har flera fästpunkter både längs kanten och på ytan, vilket möjliggör uppställning med vandringsstavar, linor eller liknande. Mått: 310x285 cm. Vikt: 900 g. Färg: Grön. Kan används tillsammans med vandringstav Leki Sherpa Lite XTG.

Pris: 820:-


HMG_tarp_flat_tarp.jpgHMG_logo_2.pngHMG Flat Tarp. Den ultralätta tarpen för backpacking tillverkad i DCF8 Dyneema® Composite Fabrics (tidigare Cuben Fiber). Tarpen har många användningsområden och det finns många fästpunkter för optimal förankring. Mått: 305x244 cm. Packstorlek: 175x14x9 cm. Vikt: 276 g. Färg: Vit. Kan används tillsammans med vandringstav Leki Sherpa Lite XTG.

Pris: 4 600:-


färdiland_hängmattaFärdilandhängmatta för avkoppling och vila efter en dags paddling. Tillverkad i polyester,

samma starka nättyg i som nätvaggan till kajakkärran. Två av rören från kärran/riggen används för att spänna ut nätet i ändarna för bästa liggkomfort. Allt hängs upp med linor som ingår. Upphängningspunkterna ska vara robusta, inte vassa och minst 3,2 m ifrån varandra (karbinhakar och rör ingår inte, däremot pålstekar). Mått: 70x210 cm. Vikt (utan rör): 450 g. Färg: Svart
Pris: 820:- exkl rör för upphänkgning för dig som redan har Färdiland kajakkärra

Pris: 870:- inkl rör för upphängning

©2021 Avanza Kayak & Outdoor